České hnutí speciálních olympiád ve spolupráci s Vysokoškolským sportovním klub Univerzity Brno pořádalo ve dnech 25. – 28. června 12. Národní letní hry speciálních olympiád, memoriál Olgy Havlové. Nad vrcholnou tělovýchovnou akcí určenou pro sportovce se zdravotním postižením převzali záštitu – hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a Petr Vokřál, primátor města Brna.

Na stadionu brněnského vysokého učení technického a na dalších sportovištích se sešlo přes padesát týmů složených ze sportovců z celé republiky a ze Slovenska, kteří reprezentovali své kluby v atletice, plavání, cyklistice, kopané, bocce, stolním tenise, moderní gymnastice. Dalším olympijským sportem byla kopaná, do které se nominoval také tým Domova na zámku Bystré.

Po rozřazovacích zápasech šesti týmů byli naši reprezentanti zařazeni do skupiny „B“. Soupeřem se jim stala mužstva Sportovního klubu Světáci Tloskov a Sportovního klubu Okoč ze Slovenska. Výsledky zápasů: DNZ Bystré –SK Okoč 2:2 a 2:1. DNZ Bystré – SK Světáci Tloskov 3:1 a 2:0. Díky těmto výsledkům fotbalisté domova zvítězili ve skupině „B“. Ve skupině „A“ byl nejlepší tým  – Sjednocená kopaná Zlín.

12. Národní hry speciálních olympiád byly zároveň i nominační pro výběr na Světové letní hry speciálních olympiád, které proběhnou ve dnech 14.- 21. března 2019 v Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech.

Při výběru losem se usmálo štěstí na tým Sjednocené kopané Zlín ze skupiny A, který bude posílen o jednoho hráče a jednoho partnera z Domova na zámku Bystré.

Blahopřejeme.

Domov na zámku Bystré