Fotbalové týmy z Česka, Slovenska i Maďarska se ve dnech 12. až 14. října sešly ve Zlíně na XII. ročníku turnaje ve sjednocené kopané Zlínský pohár 2018. Pořadatelem této vrcholné sportovní soutěže handicapovaných sportovců je Sjednocená kopaná Zlín a České hnutí speciálních olympiád. Partnerem Zlínského poháru je Krajský fotbalový svaz ve Zlíně.

Jednalo se o sálový turnaj jemuž poskytl zázemí Sportovní komplex Zelené ve Zlíně. Hrálo se systémem unified, kdy spolu hrají handicapovaní fotbalisté a partneři, kteří jim pomáhají. Hru však netvoří a nedávají branky. V zápasech na hřišti museli být vždy společně tři sportovci a dva partneři.

Třídenní mezinárodní mítink byl slavnostně zahájen v pátek 12. října zapálením ohně. To již měli sportovci za sebou rozřazovací zápasy do skupin a první zápasy ve svých skupinách.

Do sportovního komplexu přišla sportovce pozdravit i prezidentka Českého hnutí speciálních olympiád Martina Středová a patronka hnutí – europoslankyně Martina Dlabajová.

V neděli vše gradovalo finálovými souboji. Z nich vyšly vítězně týmy SK Okoč z Okoče, SK Medvědi Třebovice a tým z Kysuckého Nového Mesta.

Domov na zámku Bystré se dostal do skupiny s týmy SK Medvědi Třebovice Ostrava-Třebovice, SK Světáci Tloskov a týmem z maďaského Szentgotthárdu.. Finálový zápas o první místo ve skupině odehráli bysterští s těžkým soupeřem SK Medvědi Třebovice, jemuž podlehli důstojně 1:3. Skončili tak ve své skupině na krásném druhém místě.

V březnu 2019 se v Abu Dhabí uskuteční Světové hry Speciálních olympiád. K účasti na nich se nominovali také dva fotbalisté Domova na zámku Bystré. Českou republiku v kopané odjede z Bystrého reprezentovat jeden hráč a jeden partner.

Domov na zámku Bystré