Ve dnech 14. a 15. listopadu 2018 se v Hradci Králové uskutečnil již 25. ročník Mistrovství ČR ve stolním tenise mentálně postižených. Stolní tenis je jedním z tradičních sportů Českého svazu mentálně postižených sportovců, dosud nebyl vynechán jediný ročník. Všechny ročníky tohoto sportu se konaly v Hradci Králové, kde postupem času byly vybudovány skvělé podmínky a zejména díky zkušenému organizátorskému týmu SK Integra Hradec Králové.

Do východočeské metropole se sjely týmy ze sedmi krajů republiky a z Prahy. Do bojů byli tenisté rozděleni do skupin. Soutěžilo se v žákovských a juniorských kategoriích, ženy, muži, a to dle výkonnosti v kategorii A, B. Hrály se také čtyřhry.

Na mistrovství se díky skvělé výkonnosti probojovali také dva stolní tenisté Domova na zámku Bystré, kteří se v rámci své kategorie B střetli se sportovci  SK Berani Zlín a domácími Integra Hradec Králové. Z šesti stolních tenistů v kategorii muži B byl nejlepší náš Vladimír Matura! Bysterský Alois Kejda získal bronz. Také díky nim se v bodování krajů umístil Pardubický kraj na výborném druhém místě za krajem Královéhradeckým.

Sportovní výkony našich hráčů a atmosféru mistrovství komentuje paní Helena Pidrová, která je doprovázela: “ Oba hráči jsou zkušení a jejich sportovní výkonnost je skvělá. Ve středu byly odehrány základní skupiny ve všech kategoriích. Oběma sportovcům se podařilo postoupit. Ve čtvrtek již soutěže vygradovaly vyřazovacím systémem.  Ve většině kategorií díky vyřazovacímu systému byly zápasy opravdu dramatické a kvalitní. A. Kejda sehrál velmi vyrovnaný souboj o třetí místo. Hráči byli na stejné úrovni a drželi diváky až do konce zápasu v napětí. A. Kejda zápas vyhrál. Nástup finalistů ke stolům, ke kterým patřil i V. Matura, jejich jmenovité představení a doprovodný potlesk byl i pro samotné hráče silný zážitek. Divácká kulisa a fandění tento zážitek ještě umocnily. I přes opět vyrovnaný a náročný souboj, zachovával Vladimír klid. Znejistil soupeře, využil jeho slabin a při skóre 3:0 na sety, se stal mistrem republiky. Celému mistrovství vládla skvělá, přátelská atmosféra, zápasy měly vysokou herní úroveň.“

Oběma našim borcům blahopřejeme za skvělou reprezentaci domova a celého kraje!

Domov na zámku Bystré