Dne 14. března v podvečer tamního času byly v Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech zahájeny 15. Světové letní hry speciálních olympiád za účasti sportovců z České republiky, která do Emirátů vyslala výpravu více než 60 sportovců a trenérů. Naši reprezentanti budou bojovat o cenné kovy v atletice, plavání, bocce, bowlingu, cyklistice, gymnastice, stolním tenise, volejbalu a kopané.

Mezi fotbalisty reprezentačního mužstva je také sportovec domova Michal Soukup. Mužstvo tvoří nejen handicapovaní sportovci, ale také tzv. partneři, kteří pomáhají „vytvářet hru“, ale nesmí střílet na bránu. Jedním z tzv. partnerů při hře bude také další reprezentant domova, Mgr. Ivo Musil, ředitel domova.

Do bojů o medaile v kopané se přihlásily týmy z 25 zemí. Z evropských států je to kromě Česka například Itálie, Německo, Maďarsko, Řecko, Slovensko, Belgie a další. Své barvy budou hájit i reprezentanti dalších kontinentů. Do bojů se tak zapojí např. Nigérie, Nový Zéland, Chile, Pákistán, Burkina Faso i domácí Spojené arabské emiráty a mnohé další.

Přestože hry budou oficiálně zahájeny až dnes, už včera se konaly zařazovací zápasy do skupin. Čeští reprezentanti se střetli s mužstvem Japonska, kterému podlehli 0:2. Chuť si spravili výhrou nad týmem Baham 3:0. Skupinu, ve které budou hrát, tvoří Belgie, Japonsko, Burkina Faso a Haiti. První zápas ve skupině odehrají v pátek, kdy se střetnou v 15:30 s Belgií.

Domov na zámku Bystré