Poslední ročník regionálního přeboru ve stolním tenisu se uskutečnil v roce 2019. Rok 2020 byl zcela zrušen, jak dobře víme, z důvodu covidu. Pan Vladimír Matura a pan Alois Kejda si na další turnaj museli počkat až do 21. října 2021, kdy vyjeli zabojovat s cílem přivézt medaile.

Po příjezdu na místo následoval trénink a rozcvičení v hale. Po slavnostním zahájení startovala první kola. Po startu začali tvrdě bojovat. Jednotlivá kola byla velmi napínavá, protože soupeřovy síly byly vyrovnané a každý bod znamenal prohru nebo výhru. Nakonec se oběma ostříleným hráčům podařilo vybojovat medaile.

Pan Vladimír Matura získal stříbrnou medaili a pan Alois Kejda bronz. Opět si užili emoce při přebírání medailí, věcných cen a zaslouženého potlesku. Naši sportovci odjížděli nejen se skvělou náladou a hrdostí, že opět výborně reprezentovali náš domov, ale turnaj využili i k setkání s přáteli, které dlouho neviděli.

Oba naši reprezentanti si samozřejmě zajistili postup na XXIX. Mistrovství České republiky, pořádané Českým svazem mentálně postižených sportovců v Hradci Králové. Jsou odhodlaní co nejvíce trénovat.

Oběma našim hráčům gratulujeme a za skvělou reprezentaci moc děkujeme.

Helena Pidrová,

Domov na zámku Bystré